Pvc یا پلی وینیل کلراید که دارای فرمول مولکولی (C2H3Cl)nمی باشد، توسط شیمیدان آلمانی به نام یوگن بومان (Ugen Bouman) کشف شد. او گاز وینیل کلراید را در ظرف بسته ای در مقابل نور خورشید قرار دادکه در نهایت منجر به تولید ماده جامد و سفید رنگی به نام PVC شد. یوگن بومامن کشف خود را ثبت نکرد بنابراین pvc در این مدت همچنان ناشناخته بود تا اینکه در سال 1913 یک فرد آلمانی به نام فردریش کلاته روش جدیدی جهت پلیمریزاسیون وینیل کلراید با استفاده از نور خورشید کشف کرد.
دو ماده اولیه تشکیل دهنده پی وی سی اتیلن و کلر می باشند. پلی وینیل کلراید بهوسیله پلیمریزاسیون مونومر وینیل کلراید شکل میگیرد.هنگامی که اتیلن دی کلرایدEDC) ) ایجاد می شود در پی این فرآیند، مونومر وینیل کلراید (VCM) تولید می گردد.
در عصر حاضر این ماده کاربردی به طور وسیعی گسترش داشته و حدود 40 میلیون تن در سال را شامل می شود. امروزه طبق تحقیقاتی که صورت گرفته کشور چین حدود نیمی از ظرفیت تولید پی وی سی در جهان را به خود اختصاص داده و تایوان در رده دوم تولید این ماده قرار دارد.
همانطور که می دانیم پی وی سی به دو نوع سخت و انعطاف پذیر تقسیم می شود. از نوع سخت این ماده در میانه جنگ جهانی دوم جهت تولید ورق های پی وی سی در صفحات نونوگراف و برخی از پوشش ها و از نوع نرم آن در ساخت روکش های سیم و کابل توسط ایالت متحده آمریکا سال 1945استفاده می شد.
از سری ویژگی های فیزیکی و فنی پی وی سی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- این ماده در مقایسه با اکثر پلاستیک ها بسیار متراکم است( وزن مخصوص حدود 4/1).
2- سمی نمی باشد.
3- مقاومت بسیار خوبی در مقابل چربیها، روغنها، اسیدها و بازها دارد.
4- ضدآب بوده و نسبت به رشد قارچ ها مقاوم می باشد.
5- به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و در دسترس می باشد.
6- پی وسی از نوع سخت دارای مقاومت کششی بسیار خوبی می باشد (حدود 6/2 نیوتن بر میلی متر مربع).
7- عایق الکتریکی می باشد.
8- این ماده در حدود 35 سال می تواند دوام داشته باشد.
از سوی دیگر به دلیل اینکه پی وی سی حاوی کلر بوده ، دارای خواص ایمنی در برابر آتش می باشد و زمانی که دچار احتراق می شود خود خاموش شونده می باشد. هرچند اشتعال آن دشوار می باشد.
در قرن حاضر با توجه به بیشتر شدن آلودگی های زیست محیطی همه جوامع در پی جایگزین کردن موادی هستند که مصرف آنها کمترین آسیب را به محیط زیست برساند. با توجه به اینکه چوب جلوه ای طبیعی و زیبا دارد استفاده از آن در محیط زندگی روح آدمی را آرامش می بخشد ولی آسیب جدی به پیرامون زندگی می رساند بنابراین انتظار می رود که انسانها زمین که میراث مشترک بینشان هست را به خوبی حفظ کنند و از قطع و مصرف بی رویه درختان جلوگیری کنند. در این میان روکش های پی وی سی با توجه به طرح و رنگهای زیبا و مختلفی که دارند نقش خوبی را جهت ساخت کابینت- درب و سرویس خواب و … ایفا می کند.
در این قسمت به شرح چند نوع از روکش های کابینت پرداخته شده است:
1 – روکش اکریلیک : یک روکش ترموپلاستیک می باشد که تنوع بالایی دارد و مدل ان براق می باشد و مقاومت بالایی نیز دارد.
2 -روکش اچ پی ال : اگر به دنبال روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت هستید روکش های اچ پی ال بهترین گزینه می باشند زیرا که مقاومت بسیار بالایی دارند و نسوز هستند ، اچ پی ال یک نوع لمینت به حساب میاید که در حرارت بالا درست شده است.
3- روکش ملامینه : یک روکش چسبی می باشد که برای کابینت های ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرد و مقاومت بالایی در برابر رطوبت و ضربه دارد که قیمت ان ها نسبت به دیگر روکش ها مناسب تر هست.
4- روکش پی وی سی : نام دیگر روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت پی وی سی روکش وینیل هست که بسیار پرطرفدار می باشد و با توجه به قیمت مناسب ان کیفیت بسیار بالایی دارد و در برابر خش و اب و حرارت عایق می باشد.
5- روکش هایگلاس : روکش های هایگلاس یکی دیگر از روکش های پرطرفدار بازار هست که کیفیت ان مناسب می باشد و دارای انواع طرح ها و رنگ های براق هست .
همانطور که می دانیم جهت ساخت دکوراسیون منجمله کابینت- کمد دیواری- سرویس خواب- درب ساختمانی و .. چندین فاکتور موثر می باشد که یکی ازاین عوامل روکش پی وی سی است. روکش های پی وی سی یا در اصطلاح عامیانه روکش های وکیوم یا ممبرانی، در سالهای اخیر سهم بسیار خوبی در بازار کشور داشته و به مرور زمان جز محبوب ترین کالاهای رایج گشته است. این روکشها قدرت کشش بسیار خوبی را تحت فشاری که دستگاه وکیوم به آن اعمال میکند، دارند. همانگونه که قبلا ذکر شد ، یکی از مهمترین مزیت های روکش های پی وی سی ضد آب بودن آن می باشد. در سالهای اخیر با توجه به استقبال از کالاهای مدرن، ساخت کابینت روشویی با استفاده از این روکشها متداول شده است. لازم به ذکر است که روکش های پی وی سی به لحاظ فروش دارای چندین دسته بندی چون طرح چوب- طرح سنگ- سوپرمات و . .. می باشد که در مقالات آینده بیشتر به آن اشاره خواهیم کرد.
Add comment